Restaurang

Restaurang Orangeriet

I Orangeriet står passion för smak och hantverk i centrum. Kökschef Robin Hägneryd och hans dedikerade team skapar varje rätt från grunden med precision och kreativitet. Här möter klassiska smaker moderna tekniker och innovativa presentationer, där kockarnas olika bakgrunder och expertis skapar en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga.

Läs mer om vår filosofi

Vi arbetar utifrån filosofin från jord till bord, med en meny som följer årstidernas naturliga växlingar. Varje vecka presenterar vi en ny lunchmeny och varje månad en ny à la carte, skapad i samarbete mellan våra kockar för att främja variation och glädje i köket. Våra råvaror är noggrant utvalda, där närproducerat och hållbart står i fokus. Vi har ett nära samarbete med lokala producenter, som Bodil på Gustavslund, vars ekologiska grönsaker och lamm förädlas till smaker av högsta kvalitet. Vilt från våra egna marker, gös nyfångad från Ringsjön och hembakade bröd och bakverk är några exempel på hur vi lyfter fram det bästa av regionens resurser. Egenrökta produkter och hemlagade fonder är ytterligare delar av vårt genuina matlagningshantverk.

På Orangeriet är kombinationen av mat och dryck en konstform. Varje rätt finslipas genom provsmakningar, och vår sommelier väljer noggrant ut drycker som lyfter smakerna till nya höjder. Med varje besök strävar vi efter att ge en helhetsupplevelse som berör alla sinnen. Välkommen till oss – där tradition möter innovation och varje måltid berättar en historia.

magiska ögonblick

Evenemang på Elisefarm

Upplev magin av vår Skaldjursafton, där havets delikatesser förför dina smaklökar. Slappna av i vår spaavdelning med familjen under skollov. Eller hylla kvinnor med Morsdagsbrunch & SPA!

Brunch

Söndagar

Påsklov

vecka 16

Påsklunch

18, 19 & 21 april

Påskbrunch

20 april

Valborgsfirande

30 april

Öppet varje dag

Frukost: Vardagar 07:00–10:00, Helger 08:00–10:00

Brunch: Söndagar 11:30–14:00

Lunch: Vardagar 11:30–14:00, Lördagar 11:30–15:00

Middag: À la carte, alla dagar 17:30–22:30

Frukost

Vardagar: 07:00–10:00, Helger 08:00–10:00

Börja dagen med en härlig frukostbuffé i Orangeriet. På frukosten har vi något för alla, hembakat bröd, yoghurt, granola, färsk frukt och mycket mer. En perfekt start på dagen!

Brunch

Söndagar 11:30–14:00

Brunch på Elisefarm är inte bara en måltid – det är en festlig tillställning. På söndagar under säsong dukar vi fram vår eftertraktade brunch i festsalen & loungen. Här hittar du ett urval av kallskuret, kalla och varma rätter, ostar, frukter, desserter, pannkakor med mera. 

Lunch

Vardagar 11:30–14:00, Lördagar 11:30–15:00

Välkommen att njuta av lunch i Orangeriet. Varje vecka tar vi fram en ny meny baserad på säsongens lokala råvaror. Vi erbjuder alltid en välsmakande dagens lunch, tillsammans med en À la carte-meny som varierar i takt med årstiderna. Här finns något för alla smaker, varje dag. Under söndagar serverar vi Brunch.

À la Carte

Alla kvällar 17:30–21:00

Vi använder säsongens bästa råvaror för att skapa varje rätt med passion och precision. Vår filosofi är att varje måltid ska vara en upplevelse. På Elisefarm arbetar vi med färska råvaror som anpassas efter säsongen, och varje månad presenterar vi en ny À la carte-meny.

Evenemang

 Elisefarm bjuder på stämningsfulla evenemang året runt – allt från klassisk Skaldjursafton och festlig Midsommar till vårt omtyckta Julbord. Njut av god mat, vacker miljö och härlig gemenskap, och passa gärna på att övernatta i våra charmiga hotellrum. Koppla av i spaavdelningen och vakna upp till en läcker frukostbuffé. Välkommen att boka din upplevelse och skapa minnen på Elisefarm!

Lunchkort

Är du en riktig stammis som ofta äter lunch på Elisefarm? Fråga efter ett 10-kort i receptionen så bjuder vi på den tionde lunchen! Gäller endast dagens lunch måndag – fredag.

Privata Event

Vill du anordna ett privat event? Vänligen kontakta oss så tar vi fram en lösning som passar dig! 

Specialkost

På Elisefarm serverar vi alltid ett vegetariskt alternativ under lunchen. Dessutom serverar vi fisk som dagens lunch två gånger i veckan. Har du någon specialkost eller allergi som vi behöver ta hänsyn till så ber vi dig anmäla det i förväg i samband med din bordsbokning.

M

Bokningvillkor

Vänligen läs igenom våra bokningsvillkor innan du gör din bokning på Elisefarm. Våra bokningsvillkor gäller alla bokningar i restaurangen.

Affärslunch

Vi erbjuder en affärslunch med förrätt, varmrätt och dessert för 495 kr per person. Vänligen boka bord i förväg så att vi kan säkerställa bästa möjliga service. Minst 8 personer. Boka bord på info@elisefarm.se eller 0413-33070

Vill ni kombinera er lunch med ett möte? Läs mer om våra konferensmöjligheter på Elisefarm och upptäck våra moderna faciliteter.

-----