fbpx

Banstatus: Golfbanan är öppen med ordinarie greener.
Det är möjligt att ha vagn. Undvik att köra framför greenerna, det är känsliga områden och orsakar lätt skador som vi har kvar under säsongen. Den långa vintern har inneburit fläckar på greenerna, snömögel, men de är klart spelbara. Våra tees som sköts på samma sätt har klarat sig fint och det beror på att greenerna klipps kortare och därmed är känsligare. 

Elisefarm – En av Sveriges bästa golfbanor!

Upplev den prisbelönta banan som flera gånger rankats bland topp tio i Sverige av Golf Digest med motiveringen ”Engelsk Golfkänsla i Skåne, traditionellt tänkande och exklusiva golfupplevelser”.  Golfbanan fick redan efter tre år utmärkelsen ”En av Europas bästa nya golfbanor” av den amerikanska tidningen Golfers Magazine.

Elisefarm – golf för alla!

Hit välkomnar vi alla som vill spela golf oavsett om du är nybörjare eller om du tränar inför nästa stora tävling.  Med hjälp av vår PGA Master Pro Hasse Bergdahl, PGA Pro Christian Claesson & PGA Pro Mats Carlsson ser vi till att du får de stöd du behöver.  Här kan du läsa mer om golfträning på Elisefarm.

 

Elisefarm Golf Club – vår historia

Elisefarm är en privat golfanläggning, byggd i en terräng med en fantastisk utsikt över Ringsjön. Hålen slingrar sig fram längs stengärdsgårdar i ett småkuperat landskap och med inslag av strategiska vattenhinder. Greenerna är byggda enligt USGA:s normer och sådda med den traditionella engelska grässorter rödsvingel, vilket gör dem spelbara nästan hela året om. 

Golfbanan är designad av Martin Hawtree, England och invigdes 2005 av Henrik Stenson och Louise Stahle. Hawtree är golfbanedesigner i tredje generationen och har erfarenhet av såväl nybyggnationer, som varsam renovering av gamla golfbaneklenoder som Lahinch, Royal Birkdale, och Royal Melbourne. Hawtree har även designat Vallda GK i Kungsbacka och Simons Golf Club i Helsingör, Danmark. Sedan en tid tillbaka är Hawtree anlitad av Donald Trump i ett projekt i Aberdeen, Skottland för att bygga ”världens bästa golfbana”. 

Martin Hawtree har tagit stor hänsyn till existerande omgivning och banlayouten präglas av hans signifikativa bunkrar och greenområden. Designen har också klassiska förtecken av en brittisk golfbana – djupt rotad i spelets historia.  Banan är utmanande och ger alla spelare, oavsett spelstyrka, en rolig och minnesvärd golf- och naturupplevelse. Banan har par 72 och mäter 5609 meter från gul tee. Från svart ( 6444 m) vit ( 6039 m )respektive blå tee ( 5263 m ) håller den mästerskapsklass.

Vi har 10 minuter mellan bollarna för att slippa stressen och samtidigt uppnå snabbare golfrundor genom att undvika onödiga väntetider. Glöm bort det där med att byta om i bilen och kasta sig ut på första tee med andan i halsen, njut istället av en god lunch och träna lite före rundan om du känner för det. Både medlemmar och gäster kan boka tid på ”mingolf.se”.

Träningar

Övning
ger
färdighet

Tävlingar

För dig som är
redo för
utmaningen

juniorer

Golf
ska alltid
vara kul

Footgolf

Nu har även du som inte spelar golf möjligheten att uppleva den prisbelönta banan, välkommen till Elisefarm för att spela vår Footgolf bana. 

Läs mer